Wykonanie
Jaglanka to druga najzdrowsza - po gryczanej - dobrze nam znana
kasza. Nie zawiera glutenu, jest lekkostrawna, a dzięki sporej zawartości
białka sycąca. Co ciekawe działa oczyszczająco - jeżeli więc chcemy pozbyć się z organizmu toksyn możemy zafundować sobie tygodniową dietę jaglankową, przepijaną ciepłą
wodą. Składniki w niej zawarte poprawią wygląd skóry, paznokci i włosów, poprawią pamięć - dzięki lecytynie, a spożywane regularnie potrafią nawet zmniejszać mdłości towarzyszące ciąży.Dopiero niedawno odkryłam, że jaglanka świetnie smakuje w akompaniamencie naturalnego
kakao i
wiórków kokosowych. W życiu bym nie pomyślała! Do tego wystarczy posłodzić do smaku dowolnym słodzidłem -
ksylitol, zwykły
cukier,
cukier trzcinowy, etc. Nie polecam
stewii bo zabiera tej potrawie cały urok. Musicie tego koniecznie spróbować!*********************************************************************************Chocolate- coconut milletMillet gruel is the second healthiest - after the buckwheat - well- known groat . It does not contain gluten, it is easy to digest, and thanks to large amount of protein -
very nutritious . If we want to get rid of toxins from the
body, we can treat ourrselves with a weekly millet gruel - diet and
drink warm water along with it. The ingredients contained in it will improve the skin, nails and hair,improve memory - due to lecithin content . Consumed regularly it can even reduce the nausea associated with pregnancy.Only recently I discovered that millet gruel tastes great in the accompaniment of natural cocoa and dried coconut . J ust sweet it to taste any kind of sweetener - xylitol, plain sugar, cane sugar, etc.. I do not recommend
stevia because it takes all the charm of this dish . You have to try this !
czas przygotowania: 15 minCzego potrzebujesz na 1 osobę?1/3 szkl
kaszy jaglanej2/3 szkl
wody1 łyżeczka naturalnego
kakao1 łyżka
wiórków kokosowychcukier do smakuCo teraz?1.
Kaszę zalej
wodą i gotuj ok 15 min. Mieszając od czasu do czasu.2. Kiedy jest miękka dodaj
kakao,
wiórki kokosowe, posłódź do smaku i zajadaj :)Chocolate- coconut milletpreparation
time: 15 minutesWhat do you need for 1 person?1/3 cup millet groal2/3 cup water1 teaspoon natural cocoa1 tbsp desiccated coconutsugar to tasteNow what?1.
Pour water,grits and cook for about 15 minutes . Stirring from
time to
time.2. When it is soft add the cocoa, coconut,sweet to taste and eat :)