Wykonanie
Dziś taki sobie rozpustny poranek. Bardzo słodka owsianka z
kokosem oraz
wanilią . Nie gotowana, a smażona - na
oleju kokosowym . Do tego z
mlekiem z konopi, które w smaku jest całkiem podobne do owsianego. Podana z gęstym, lejącym się, a do tego zdrowym karmelem - z
daktyli oraz maca . Dodałam również trochę domowego tahini i kawałki
gorzkiej czekolady(uzależnia :D).
Mandarynki też
jadłam, ten zapach tak pozytywnie mnie nastraja :)
smażona
kokosowo-waniliowa owsianka (na
mleku z konopi) na
oleju kokosowym podana z
daktylowym karmelem, domowym tahini oraz
gorzką czekoladą 99%;
mandarynkifried coconut-vanilla oatmeal (with hemp milk) with coconut oil served with dates caramel, homemade tahini and dark chocolate 99%; tangerines
Składniki:- 5-6 łyżek
płatków owsianych- łyżka wiórek
kokosowych- mielona
wanilia- 1/2 szklanki
mleka z konopi (lub inne roślinne)-
olej kokosowy do smażenia
Płatki owsiane z
kokosem oraz
wanilią zalać na noc
mlekiem. Rano smażyć na rozgrzanej patelni na
oleju kokosowym. Podawać z dowolnymi dodatkami.karmel :
daktyle, łyżeczka maca oraz
mleko z
nerkowców (ok. 1/4 szkl.) - po namoczeniu
daktyli w gorącej wodzie, wszystko zmiksować~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Mija dzień za dniem i niech sobie tak ten czas upływa... Wspaniałą mam Mamę, która codziennie nastawia mnie pozytywnie do życia. Każdego dnia kieruje i przesyła mądre myśli. Dzięki niej dzień nie jest taki zwykły - motywuję mnie do tego, by przeżyć go jak najlepiej :)Miłej środy!