Wykonanie
Zdrowy i zielony, a do tego
śniadaniowy – krem owsiany z dodatkiem
cukinii . Przyznam, że zakochałam się w jego smaku – to jeden z najsmaczniejszych jakie
jadłam (a było ich mnóstwo!). Gęsty, delikatny krem z zdrową
cukinią, aromatyczną
wanilią, dodającym energii – proszkiem z korzenia maca oraz naturalną
słodyczą lepkich
daktyli . Do tego nowy produkt w mojej kuchni – suszone
banany oraz ten już dobrze mi znany i lubiany – suszona biała
morwa . W dzisiejszej miseczce nie zabrało również ulubionej
gorzkiej czekolady 99% oraz tahini, które okazało się być idealnym dodatkiem do tego kremu. Sama rozkosz dla podniebienia!
waniliowo-
daktylowy cukiniowy krem owsiany z maca podany z suszonymi
bananami, suszoną białą
morwą,
gorzką czekoladą 99% oraz tahinivanilla, dates and zucchini oat cream with maca served with dried
bananas, dried white mulberries, dark chocolate 99% and tahiniSkładniki:
5-6 łyżek
płatków owsianychmielona
wanilikilka posiekanych
daktyli (świeże lub suszone)łyżeczka proszku z korzenia maca bio1/2 (średniej wielkości)
cukinii (zetrzeć na tarce)szklanka
mleka roślinnego (tu: owsiane)
Płatki owsiane zalać na noc
mlekiem wraz z
wanilią oraz
daktylami. Rano zmiksować z pozostałymi składnikami, a następnie gotować do zgęstnienia. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Zaraz na zajęcia wybywam, ostatnie takie sobotnie w tej szkole.
Potem czas na odpoczynek i oczywiście dalszą naukę. Dziś sobota… naleśniki
będę smażyć 😉 Pogoda dopisuje. Słońce budzi mnie rano. Chce się żyć!Miłego weekendu!