Wykonanie
Od kiedy pierwszy raz zmiksowałam owsiankę przyrządzam ją w ten sposób bardzo często. Kremy na bazie owsa smakują mi najbardziej, ale cóż się dziwić 'owsiankowej maniaczce' :D Dziś nieco smaków
ukryłam w miseczce... Jest
wanilia i
mleko (
napój)
kokosowe, do tego korzeń maca, który dodaje karmelowy posmak oraz
owoc, a wybrałam sezonową gruchę .
Słodycz zawdzięczam tureckim
daktylom, od których chyba się uzależniłam, ale jak tu nie pokochać tych dużych, słodkich, lepkich 'cukierków'? :) Do schrupania dorzucam
orzechy włoskie . Aby było jeszcze przyjemniej posypuję wiórkami
gorzkiej czekolady .
gruszkowy krem owsiany na
mleku (
napoju)
kokosowym z
daktylami, mieloną
wanilią, maca,
gorzką czekoladą oraz
orzechami włoskimipear creamy oatmeal with coconut milk, dates, ground vanilla, maca, dark chocolate and walnuts
Składniki:- 5/6 łyżek
płatków owsianych- szklanka
mleka (
napoju)
kokosowego (lub inne roślinne)-
daktyle- mielona
wanilia- łyżeczka korzenia maca-
gruszkaPłatki zalać na noc
mlekiem wraz z
wanilią oraz
daktylami. Rano dodać maca oraz
gruszkę pokrojoną w kostkę. Całość zmiksować. Następnie gotować do pożądanej konsystencji, ja lubię bardzo gęste kremy. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nowy tydzień, także nie pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam udanego tygodnia! Niech to będą najlepsze ostatnie wolne dni wakacji :)Szczęście znajduje się w tobie. Zaczyna się na dnie twojego
serca, a ty możesz je wciąż powiększać, pozostając życzliwym tam, gdzie inni bywają nieżyczliwi; pomagając tam, gdzie już nikt nie pomaga; będąc zadowolonym tam, gdzie inni tylko stawiają żądania. Phil Bosmans