Wykonanie
Jabłka .
Owoce, bez których nie wyobrażam sobie dnia, nieodłączny element mojego odżywiania. Dziś na śniadanie karmelizuję je w słodkim
syropie klonowym wraz z
olejem kokosowym . Dorzucam aromatyczne
waniliowe płatki owsiane, ulubione
orzechy -
nerkowce i
migdały oraz nieco
bakali -
suszone figi i białą
morwę . Tak też powstała smażona owsianka - słodka, zdrowa, wegańska. Sycąca i przede wszystkim bardzo smaczna! Jedna z najlepszych jakie
jadłam :)
smażona waniliowa owsianka z karmelizowanym
jabłkiem w
syropie klonowym podana z
nerkowcami,
migdałami,
suszoną figą oraz suszoną białą
morwąfried vanilla oatmeal with caramelized apple in maple
syrup served with cashew nuts, almonds, dried fig ans dried white mulberry
Składniki:- 6 łyżek
płatków owsianych- mielona
wanilia- 1/2 szklanki
mleka migdałowego (lub inne roślinne)-
jabłko- łyżka
syropu klonowego-
olej kokosowy-
orzechy:
nerkowce,
migdały (lub inne)
Płatki owsiane wraz z
wanilią zalać na noc
mlekiem. Rano pokroić w kosteczkę
jabłko. Na patelni rozgrzać
olej z
syropem i karmelizować na nim
jabłko (można dodać też już
orzechy). Pod koniec na patelnie przełożyć
płatki owsiane i smażyć jeszcze przez chwilę, mieszając. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Tym śniadaniem się z
Wami żegnam, na tydzień. Czeka na mnie inny
kraj, inny kontynent. Od jutra
będę zajadać tureckie śniadania, i nie tylko. Spakowana, uśmiechnięta od ucha do ucha, zostawiam wszystko i lecę - zwiedzać, odpoczywać.Udanego dnia! :)Do środy!