Wykonanie
Surowa
kasza gryczana w zielonej wersji.
Smakowo w zestawieniu
trio -
gruszka,
szpinak i
banan .
Słodyczy dodają jej świeże
daktyle oraz korzeń maca . Do tego lekka nuta
cynamonu, a do podania - chrupiące
nerkowce oraz zdrowe
jagody goji . W takich śniadaniach można się 'zakochać', bo nie tylko wpływają pozytywnie na organizm, ale też po prostu zachwycają smakiem :)
surowy krem z
kaszy gryczanej gruszka-
szpinak-
banan z świeżymi
daktylami,
cynamonem oraz korzeniem maca podany z
nerkowcami* i
jagodami gojiraw pear-spinach-
banana buckwheat porridge with fresh dates, cinnamon and maca served with cashews* and goji berries*większość jest w środku ;)*
most are inside ;)
Składniki:- 1/3 szklanki
kaszy gryczanej niepalonej- duży dojrzały
banan-
gruszka- spora garść
szpinaku- opcjonalnie: świeże
daktyle (mogą być suszone)-
cynamon- łyżeczka sproszkowanego korzenia maca
Kaszę gryczaną namoczyć przez noc w szklance
wody. Rano opłukać i zmiksować z pozostałymi składnikami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Drugi dzień, a można odczuć to zmęczenie - już od samego początku. Tylko jest ono tak pozytywne, że z uśmiechem na twarzy padam po całym dniu do łóżka. Zobaczymy jak będzie później... Podstawa to pozytywne nastawienie!Miłego dnia :)P.S. Dziękuję ogromnie za tak miłe słowa, przede wszystkim na temat zdjęć. Fotografia, jak już
pisałam, stała się dla mnie znacząca. Wczorajszymi komentarzami szczególnie poprawiliście mi humor :)