Wykonanie
Śniadanie przyrządzone już wczoraj wieczorem, idealne na upalne poranki. Jest nim
pudding z
płatków owsianych . W połączeniu
masła orzechowego oraz
brzoskwini . Proste zestawienie, a smak zdecydowanie niezastąpiony. Ulubiony letni
owoc, a do tego
masło orzechowe, które świetnie z nim współgra - od razu można się uśmiechać z rana po takim śniadaniu :)
orzechowo-
brzoskwiniowy pudding owsiany podany z musem
brzoskwiniowym i suszoną białą
morwąpeanut butter-peach oatmeal
pudding with peach mousse and dried white mulberry
Składniki:- 5/6 łyżek
płatków owsianych- szklanka
mleka migdałowego- łyżka
masła orzechowego- mus z jednej
brzoskwini- łyżka
syropu klonowego (lub mniej/więcej)- ok. łyżeczki agaru +
wodaMleko migdałowe zagotować i zalać nim
płatki. Wymieszać z musem,
syropem oraz
masłem orzechowym. Następnie przygotować agar, który należy gotować w wodzie do rozpuszczenia, a
potem tylko dodać do gotowej owsianki. Całość przełożyć do naczynia/foremki i wstawić na noc do lodówki. Rano podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Zjadam wcześnie śniadanie, zabieram walizkę, torbę, aparat i znikam. Na tydzień. Śniadania się pojawią, ale to w swoim czasie.Udanego tygodnia wszystkim życzę! Na mnie już czeka stolica, po raz pierwszy ;)