Wykonanie
Kiedy kilka dni temu znalazłam ten przepis od razu wiedziałam, że muszę go zrobić. Od dawna wiem, że z
cukinią można robić cuda. Pomysł jest absolutnie niesamowity i zaskakujący.
Cukinia nie jest tak wyczuwalna, jakby się mogło wydawać i nadaje bardzo fajny smak. To idealna propozycja na szybkie, sycące i zdrowe śniadanie. Kilka
razy zdarzyło mi się użyć
masła migdałowego także z dobrym skutkiem:)
Składniki:400 g
cukinii60 g
płatków owsianych (użyłam pszennych)200 ml
mleka (u mnie
migdałowe ale może być zwykłe)1-1,5 łyżki
masła orzechowego lub
migdałowegoWykonanie:
Płatki zagotuj z
mlekiem. Poczekaj aż zgęstnieją. Odstaw na chwilę aż trochę wystygnie.
Cukinie pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera. Dodaj
mleko z
płatkami i
masło orzechowe. Miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Przelej do szklanki. Podawaj.Smacznego!