Wykonanie
Na
marchewkowe przyszła ochota. Od razu przypomniałam sobie to ciasto z
mąką kokosową i też dziś z nią śniadanie przyrządziłam. Tym razem jednak nie
ciastko, ale w zasadzie tak można ją nazwać - owsianka. Aromatycznie pachnąca
kokosem i
cynamonem . Z
marchewką oczywiście, którą chrupać co chwilę bym mogła. Na wierzch zaś
masło orzechowe, które bardzo dobrze komponuje się z tym warzywem. Rozpuściło się na powierzchni gorącej jeszcze owsianki. Takie śniadania mogłyby się nie kończyć. Zbyt smaczne, by tak szybko znikać.
kokosowo-marchewkowa pieczona owsianka z
masłem orzechowymcoconut-carrot baked oatmeal with peanut butter
Składniki:- 5 łyżek
płatków owsianych- 1/2 szklanki
mleka-
cynamon- 2 łyżki
mąki kokosowej-
jajko- łyżka
syropu klonowego (
miodu lub inne)- łyżeczka wiórek
kokosowych-
marchewka (starta na małych oczkach)
Płatki owsiane zalać na noc
mlekiem wraz z
cynamonem. Rano dodać resztę składników i dokładnie wymieszać ze sobą. Przełożyć do kokilki (ja wyłożyłam papierem do pieczenia) i piec w 180 stopniach Celsjusza przez ok. 30min. Gotową owsiankę wyjąć i podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Nie śpieszę się nigdzie. Spędzam spokojnie poranek.
Potem resztę dnia. Naleśniki też dziś smażę. Słodki dzień będzie. Sobota, by odpocząć. Sama, bo...sama. Może i nawet nie do końca, przecież mam obok siebie zawsze wiernego towarzysza. Tyle do szczęścia dziś mi wystarczy .Przyjemnego dnia, przede wszystkim Kobietom !