ßßß

marchewkowo-bananowa pieczona owsianka z cynamonem, kokosem oraz suszonymi morelami podana z masłem z orzechów laskowychcarrot-banana baked oatmeal with cinnamon, desiccated coconut and dried apricots served with hazelnut butterSkładniki:5 łyżek płatków owsianychłyżka wiórek kokosowych
cynamonsuszone morele (posiekane)1/2 szklanki mleka roślinnego (tu: owsiane)1/2 dojrzałego bananamarchewka starta na tarcełyżka mąki kokosowej *Płatki owsiane wymieszać z wiórkami kokosowymi, morelami oraz cynamonem i zalać na noc mlekiem. Rano dodać banana zmiksowanego wraz z marchewką i mąkę kokosową. Bardzo dokładnie wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej kokilki (najlepiej olejem kokosowym), można dodatkowo posypać wierzch płatkami kokosa. Piec w 180 stopniach Celsjusza ok. 30 min. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!* współpracaDziś już ostatnia prosta i znowu wolne. Weekend przed nami, ale tym razem bardziej pracowity. Pogoda się zmieniła, jest ponuro i deszczowo, a do tego zimno. Jednak trzeba ‚się ruszyć’ i stawić czoła dzisiejszemu dniu! Ciepłe łóżko niech poczeka 😉Przyjemnego piątku!