Wykonanie
Dziś już z rana naleśniki serwuję, a na obiad inne danie planuję. Tym samym odkrywam najlepsze nadzienie. Kremowy,
waniliowy serek naturalny z
słodyczą syropu klonowego i smakiem najlepszego
masła orzechowego - z
nerkowców . W delikatnych owsianych naleśnikach z ziarenkami
wanilii . Nawet
owoce pominęłam, by cieszyć się smakiem nadzienia, a dla kontrastu lekkiego polałam tylko ciepłym
dżemem truskawkowym .
waniliowe naleśniki owsiane z
orzechowo-
waniliowym serkiem naturalnym oraz ciepłym
dżemem truskawkowymvanilla oat crepes with nutty-
wanilla natural cream cheese and warm strawberry jam
Składniki:naleśniki:-
jajko- 1/2 szklanki
mąki owsianej- 1/2 szklanki
mleka- szczypta
sody oczyszczonej- ziarna z połowy
laski waniliiZmiksować i smażyć na rozgrzanej patelni lekko wysmarowanej
olejem.nadzienie:
serek naturalny (u mnie Bieluch) wymieszany z ziarnkami z połowy
laski wanilii, łyżeczką
masła z
orzechów nerkowca oraz łyżką
syropu klonowegoPodane z podgrzanym, naturalnym
dżemem truskawkowym.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Comfort food w 100%! Smażenie naleśników to przyjemność, zupełnie jak gotowanie owsianki. Nie zmienia to jednak faktu, że jeszcze większą jest ich jedzenie.Człowiek tak zmęczony, że pada do łóżka nawet nie wiedząc kiedy. Dziś już energii nabieram. Witam się z
Wami, w marcu :) Miłego weekendu!Największe pomysły cechuje prostota. William Golding "Władca much"