Wykonanie
almond vanilla
pudding pancakes with pineapple and strawberry jam, coffee with milkJedne z moich ostatnich faworytów.
Migdałowo-budyniowe, czyli innymi słowy - subtelne, delikatne, a przy okazji całkiem zdrowe.
Budyń stanowi wspaniały zagęstnik, przy czym dodaje plackom aromatu.
Migdały - samo zdrowie! Trudno oprzeć się takim pancakes.
/1 porcja/- 50g
mąki żytniej- 10g proszku budyniowego- łyżeczka
mączki migdałowej- 1/3-1/2 szklanki
mleka- 1
jajko- 1 łyżeczka
syropu z agawy- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 1/3 łyżeczki
sody oczyszczonej- ziarenka z
laski waniliiZmieszać suche składniki, dodać
jajko i
maślankę, a następnie smażyć na nagrzanej ceramicznej patelni do zarumienienia.