Wykonanie
Dalej pozostanę w klimacie
kokosowym, ta
mąka tak działa przyciągająco :) Dziś owsianka, niejako królowa moich śniadań. Tak dawno nie
jadłam jej po prostu z
jabłkiem . Wracam do tego klasycznego smaku w towarzystwie nie tylko
mąki, ale też wiórek
kokosowych . Oczywiście szczypty
cynamonu nie zabrakło i ostatnia łycha
ricotty . W tym połączeniu
masło orzechowe bardzo smacznie się sprawdza. Śniadanie takie jakie uwielbiam - miseczka wypełniona gęstą, ciepłą owsianką z rozpuszczającym się
masłem na wierzchu. Delicje!
kokosowa* owsianka
jabłkowa na
mleku z
masłem orzechowym,
cynamonem oraz
ricottącoconut* apple oatmeal with milk, peanut butter, cinnamon and
ricotta*z
mąką kokosową (łyżka) oraz wiórkami kokosowymi (łyżeczka)*with coconut
flour (tablespoon) and grated coconut (teaspoon)
Te poranne dylematy... "To teraz które zdjęcie wybrać?!" :D Tak dużo ich tu czasami.Uśmiecham się sama do siebie jak przeglądam swoje śniadania. Taka ze mnie owsianko-maniaczka była kiedyś. Zresztą dalej jest i będzie :) Jednak zdałam sobie sprawę jak bardzo lubię poznawać nowe smaki, tworzyć różne dania i ciekawe kombinacje, eksperymentować w kuchni i próbować, a moja głowa wciąż jest pełna pomysłów. Jak tu jeść tylko owsiankę na śniadanie, tym bardziej, że właśnie z owsa można stworzyć przeróżne potrawy! Kulinaria chyba pozostaną taką moją "małą pasją". Uwielbiam przyrządzać jedzenie, cieszyć się jego smakiem i dzielić się z innymi. Uśmiecham się, bo widzę jak bardzo się zmieniłam, jak dużo osiągnęłam i w mojej głowie gromadzą się myśli - jak jeszcze wiele mnie czeka. Swoją
drogą... to jest fascynujące. To jest życie, po prostu :)R efleksyjnie dzisiaj.