Wykonanie
Kaczka pisała co oprócz
kiełbasy grillujemy, a ja pokażę czym można
mięsko z grilla zagryźć. Nie żebym miała coś przeciwko ketchupowi czy musztardzie, ale jak się bawić to się bawić - drzwi wyj.... nowe wstawić! My w ogóle lubimy imprezy "na bogato", szczególnie jeśli w grę wchodzą %, to trzeba
mieć dobrą zagryzkę. Jeśli wypije się za dużo to wszelkie witaminy i minerały są baaardzo potrzebne, żeby przeżyć jakoś następny dzień. Nasz zielony przyjaciel z gatunku kapusiowatych zawiera sporo witaminy C, a także A, B, PP. Znajdzie się też magnez, fosfor i żelazo.
Skład:1
brokuł3
jajka ugotowane na twardo4
pomidory (mogą być różnokolorowe)
szczypioreksos:3 łyżki
jogurtu naturalnego1 łyżka
majonezu3 ząbki
czosnkusół,
pieprzPrzygotowanie:
Brokuła wkładamy do osolonego wrzątku i gotujemy 7 min. W tym miejscu mam ogromną prośbę. Ratujmy
brokuła!!! Nie gotujmy go po 15,20,30 min aż się
zrobi z niego miękka ciapa. 7 min w zupełności wystarczy, czasem pewnie nawet 5, a 10 min to już absolutne maksimum.
Brokuł po ugotowaniu ma zachować swój kształt i nie rozpadać się przy nabieraniu widelcem. Przepraszam za tą dygresję, ale musiałam - po prostu musiałam to wykrzyczeć z siebie bo już nie raz widziałam
BROKUŁOWĄ MASAKRĘ .Wracając do tematu, to po ugotowaniu
brokuła rozdzielamy go na różyczki,
pomidory i
jajka kroimy na ósemki. Warzywa układamy w naczyniu, polewamy sosem i posypujemy posiekanym
szczypiorkiem.Zając