Wykonanie
czyli śni ad anko n a ciepłoB ardzo szybkie w wykon aniu śni ad anko, które robi się niem alże s amo. Jedyn a pr ac a to pokrojenie skł adników i wydziub anie k ajzerek. To, czym wypełnimy wnętrze bułeczki z ależy od gustów i
akur at tego co m amy pod ręk ą . Inspir acj ą dl a mnie był progr am Pyszne 25, który obejrz ał am już b a ardzo d awno i czek ał w głowie n a swoj a kolej :)) Przegl ą d a j ąc zdjęci a doszł a m do wniosku, że wygl ą d aj ą one b ardzo wiosennie i ten klim at niem al wielk anocny. Pogod a dziś w z as adzie jest b ardzo wiosenn a więc to
akur at by się zg adz ało ;)Skł adników używ amy tyle, ilu osobników przyszło n am wyk armić i j ak b ardzo jesteśmy głodni. Pod aję wersję n a 4 bułeczki.
Skł adniki:4 k
ajzerkiok. 4 pl astrów
drobiowej szynki1 m ały
pomidor np. rzymski4 pl asterki
ser a
szczypiorek do posyp ani a
sól i
pieprzWykon anie:Bułeczkom odcin amy d
aszki, nie przekr aj amy ich c ałkowicie n a pół i wydłubujemy miękkie wnętrzności
bułki, ale tylko tyle aby pomieścić skł adniki. Kł adziemy pl asterek
szynki, n a to 2 pl asterki
pomidork a, dopr awi amy sol ą i
pieprzem i przykryw amy
serem żółtym. (Możn a też wymiesz ać te skł adniki ze sob ą pokrojone w kosteczkę) N a wierzch wbij amy j
ajko które również nieco solimy. Wkł ad amy bułeczki do piek arnik a rozgrz anego n a 200 stopni i pieczemy dopóki bi ałko się nie zetnie (ok 10min). Po wyjęciu posypujemy
szczypiorkiem i z aj ad amy.Sm acznego :)