Wykonanie
Pomidorki faszerowane indyczym
mięsem mielonym - w środku sporo
czosnku,
marchewki i
pietruszki, a na wierzchu Smażony
Ser Wielkopolski :-)
Składniki (na 2 porcje):- 6 średniej wielkości
pomidorów,- 500g
mielonego mięsa z indyka,- 1
marchewka,- pęczek
pietruszki,- 1
cebula,- 6 plastrów Smażonego
Sera Wielkopolskiego,- 3 ząbki
czosnku,- sol,
pieprz,
oregano,
bazylia,
czerwona papryka mielona,-
oliwa.
Krok 1:
Cebule szklimy na
oliwie, następnie dodajemy przyprawione
mięso, starta
marchewkę, łyżkę posiekanej
pietruszki i
czosnek.Krok 2: Z
pomidorów ścinamy ok. 1 cm od góry i wydłubujemy miąższ, faszerujemy gotowym mięskiem i nakładamy po plastrze
sera. Ja użyłam
sera firmy Frąckowiak .Krok 3:
Pomidorki układamy w formie do pieczenia i zapiekamy przez ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni.Gotowe :-) Zapraszam na mój FANPAGE .