Wykonanie
Składniki:1 kg
białego sera1 kostka
masła4
różnokolorowe galaretki3 łyżki
cukrubiszkopty lub
herbatniki na spód blachyWykonanie:
Ser dzielimy na 3 części,
masło również, 3
galaretki rozpuszczamy w
trzech naczyniach, każdą w szklance gorącej
wody i wsypujemy do każdej z nich po łyżce
cukru. Do miksera wkładamy pierwszą część
sera, dodajemy rozpuszczoną pierwszą część
masła i miksujemy na gładką masę. Dolewamy pierwszą, tężejącą
galaretkę i ponownie miksujemy. Masę przelewamy na blachę wyłożoną
ciastkami i wstawiamy do lodówki, aż stężeje. W ten sam sposób przygotowujemy kolejne, dwie masy. Ostatnią
galaretkę przygotowujemy wg przepisu, przelewamy(oczywiście tężejącą) na wierzch naszego sernika i ponownie wstawiamy do lodówki, aby wszystko ładnie stężało, tzn na ok. 2-3 godz.