ßßß Cookit - przepis na Kandyzowana skórka z cytryny

Kandyzowana skórka z cytryny

nazwa

Składniki

Wykonanie

Dziś nie podam przepisu na ciasto tylko na domową skórkę kandyzowaną z cytryny. Bardzo lubię sama przygotowywać dodatki do ciasta:)
Składniki:
skórki z 3-4 cytryn
1 szklanka wody
1 szklanka cukru
Wykonanie:
Cytryny szoruję pod bieżącą wodą, obieram ze skórki, wrzucam do garnuszka zalewam wodą by je przykryć i gotuje do miękkości.
Wymieniam wodę i ponownie doprowadzam do wrzenia. Gotuję kilka minut. Zestawiam z palnika i studzę. W drugim garnuszku gotuję z wody i cukru syrop do nitki. W międzyczasie skórki kroję w kostkę i wrzucam do syropu.
Gotuję ok 15-20 min. Zestawiam, studzę i przekładam do słoiczka.
Źródło:http://ciateczkowypotwor.blogspot.com/2013/03/kandyzowana-skorka-z-cytryny.html