Wykonanie
Połączenie świeżej
sałaty, warzyw,
jajka oraz
sosu koperkowo - ziołowego i
musztardy francuskiej
daje nam świetną
sałatką, będącą idealnym dodatkiem do potraw z grilla lub lekką przekąską na upalne dni.Składniki
- mieszanka
sałat- 2
pomidory- 1
ogórek- 4
jajka-
czerwona papryka- 2 łyżki
musztardy francuskiej- ½ szklanki
sosu koperkowo - ziołowegoDrogi internauto - jeżeli przepisy zamieszczone na tej stronie uważasz za ciekawe i chciałbyś aby ten blog rozwijał się nadal to proszę abyś przed opuszczeniem tej strony kliknął na reklamę zamieszczoną poniżej. Dla Ciebie to będzie dosłownie chwila a dla mnie miły gest doceniający moją pracę i poświęcony czas.Z góry dziękuję.Wykonanie
Jajka ugotować na twardo. Wystudzić i obrać. Warzywa umyć, osuszyć.
Pomidory pokroić na 8 części,
jajka na ćwiartki.
Ogórka obrać i pokroić w słupki. Z
papryki usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paski. Warzywa i
jajka ułożyć na sałacie. Do sosu dodać
musztardę francuską, wymieszać, polać
sałatkę.Uwaga – sprawdzona rada1)sos
koperkowy polecam przyrządzić samemu ( przepis znajdziecie na moim blogu ). Można również przygotować gotowca ( dwa opakowania wystarczą ) ale wybór pozostawiam wam.Życzę smacznego i zapraszam również na mój kanał na YouTubie Świat Smaku .Komentarze oraz
lajki mile widziane :)Zapraszam także na mój drugi kanał Patentowo gdzie przedstawiam ciekawe patenty pomagające znieść trudy życia codziennego :)