Wykonanie
Bardzo lubię sałatki. Są szybkie, zdrowe i kolorowe:) Idealne jako dodatek do obiadu lub jako samodzielny posiłek. Przy ich tworzeniu ograniczać może nas tylko wyobraźnia i zawartość naszej lodówki:) . Sałatki są specyficznym daniem, ponieważ mogą być przygotowywane z resztek innych dań. Tak jest w tym przypadku.
Łosoś jest pozostałością po obiedzie, samotnym filecikiem, który patrzył ma mnie za każdym razem gdy otwierałam lodówkę. By umniejszyć jego samotność spożyłam go w
śniadaniowej sałatce.Składniki:kilka listków ulubionej
sałaty1
pomidor1 duży
ogórek gruntowy1 płat upieczonego fileta z
łososia (u mnie upieczony w ziołach prowanasalskich z
sokiem z cytryny- dzięki
cytrynie pozbywamy się dość specyficznego rybiego zapachu)
sól,
pieprzWarzywa myjemy, osuszamy.
Sałatę rwiemy na kawałki.
Pomidora i
ogórka kroimy na plasterki.
Łososia kroimy na niewielkie kawałki. Na talerzu układamy
sałatę, na to
ogórek,
pomidor i
łosoś. Przyprawiamy świeżo zmielonymi
pieprzem i
solą.Smacznego !
Przepis bierze udział w akcji:
Aga