Wykonanie
Bardzo ciekawe połączenie słodkich smaków z delikatnym
mięsem z kurczaka nadaje ten potrawie wspaniały smak i niezwykły aromat.Składniki
- 6
udek z kurczaka- 10 dag suszonych
śliwek- 1 szklanka
soku winogronowego lub
białego wina- 3 łyżeczki
curry-
mąka-
sól,
pieprz-
olejDrogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.WykonanieZ udek zdjąć skórę,
mięso oprószyć łyżeczką
curry,
solą i
pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki.
Śliwki zalać sosem
winogronowym. Udka panierować w
mące wymieszanej z 2 łyżeczkami
curry. Na patelni rozgrzać
olej. Podsmażyć
kurczaka z obu stron. Wlać sok, w którym moczyły się
śliwki. Gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Następnie dodać
śliwki, dusić do miękkości. Sos powstały podczas duszenia przetrzeć przez sito.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)