Wykonanie
Składniki
- opakowanie podłużnych
herbatników (ok. 20 dag)- puszka
brzoskwiń- 1
galaretka owocowa (np. gruszkowa)- 2
serki homogenizowane (po 25 dag)- 2
żółtka- 3 łyżki
cukru pudru- łyżka
żelatyny- 1 szklanka kremówki
Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz je w swojej kuchni możesz wziąć udział w rozwoju tego bloga aby było ich jeszcze więcej. Wystarczy, że przed opuszczeniem klikniesz na którąś z reklam - wystarczy tylko tyle i aż tyle :)Z góry dziękuję.Wykonanie
Brzoskwinie odcedzić, zostawić trzy połówki, resztę pokroić kostkę. Sok wykorzystać do nasączenia
biszkoptów.
Serki utrzeć z
żółtkami i dwoma łyżkami
cukru pudru. Dodać kremówkę ubitą z pozostałym
cukrem pudrem oraz
owoce, wymieszać. Dno tortownicy ( średnica 26 cm ) wyłożyć nasączonymi
sokiem brzoskwiniowym biszkoptami.
Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach
wody, podgrzać do rozpuszczenia, przestudzić i dodać do masy serowej. Masę wylać na
biszkopty, wygładzić i wstawić do lodówki do stężenia.
Galaretkę zalać szklanką gorącej
wody, dobrze rozmieszać, odstawić w chłodne miejsce. Pozostawione połówki
brzoskwiń pokroić w paski, udekorować masę
serową. Całość zalać tężejącą
galaretką.Życzę smacznego.Komentarze oraz
lajki mile widziane :)