Sos jest banalnie prosty. Psuje do pizzy, grzanek, frytek czy mięsa z grilla. Robię go już od dawna i z chęcią się nim podziel. Abyśmy nie zamęczali innych naszym czosnkowym oddechem dodajemy natkę pietruszki, która zręcznie łagodzi te objawy.Składniki:1 opakowanie jogurtu naturalnego1 płaska łyżeczka majonezu3 ząbki czosnku2 łyżki posiekanej natki pietruszki1 łyżeczka tymianku i oreganosól,pieprz do smakutroszeczkę papryczki chili oraz papryczki słodkiejopcjonalnie 1 płaska łyżeczka ketchupu pikantnego, możemy także nie dodawać majonezu.Przygotowanie:Jogurt z majonezem mieszamy ze sobą za pomocą trzepaczki, aby nie powstały grudki. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pozostałe rozdrobnione składniki. Schładzamy. Gotowe!