Kolejna odsłona sałatki z fetą. Tym razem wprowadzamy trochę greckiego słońca dodając cytrynę do sosu i rukolę do której przekonałam się ostatnio:) Dla większości nie jest to pewnie nowość, ale klasyka jest zawsze w cenie..Składniki:Sałata lodowaRukolaMieszanka sałatFetaPomidorki cherryCebulaZielony ogórek bez miąższuPaprykaSos:2 łyż. Cytryny1 łyż. Octujabłkowego6 łyż. Oliwy z oliwekPół łyż. MioduPół łyż. MusztardySporo świeżo zmielonego pieprzuSól morskaPrzygotowanie:I Składniki kroimy wedle uznania np. W słupki, półksiężyceII Układamy je warstwowo w misceIII Papryka, pomidory, cebula, ogórki na spodzie,a na wierzchu sałaty - przechowujemy pod przykryciem w lodówceIV Przygotowujemy sos w osobnym pojemniku, dokładnie mieszamy i porządnie schładzamy.V Nakładamy sałatkę i polewamy sosem.VI Dobrym dodatkiem byłyby kiełki słonecznika.Smacznego!