Wykonanie
To przepis na pierwsze w moim życiu naleśniki. Naprawdę gotowałam wiele potraw, ale naleśniki zawsze mnie stresowały;P Są pyszne;)Składniki:2 szklanki
mąki250-300ml
mleka200-225ml
wody gazowanej (naleśniki będą flafi;D)4
jajka1 łyżka
cukru pudrusólPrzygotowanie:
Mleko i
wodę mieszamy z
jajkami i
solą w ilościach 250ml i 200ml następnie powoli dodajemy
mąkę i
cukier puder - aby nie powstały grudki. W razie potrzeby dodajemy
mleko i
wodę gazowaną - zależy czy chcemy
mieś bardziej zwarte ciasto czy bardziej delikatne.Smażymy na patelni. Jeśli do ciasta dodamy odrobinę
oleju to unikniemy go na patelni w czasie smażenia.Domowy
serek waniliowy robimy z
jogurtu wymieszanego z
cukrem waniliowym...szybko i pomocnie, gdy brak nam go w domu ;)RADA! Jeśli chcielibyśmy zrobić
jabłka w cieście naleśnikowym winniśmy zrobić ciasto bardziej zwarte i zwiększyć ilość
mąki do 2,5 szkl.
Smacznego!