Truskawka .Jagoda.Następne szaleństwo mych torcików które wykonałam za jednym zamachem z jednego 6 jajecznego biszkoptu.BISZKOPTforma 34 x 24 cm6 jajek - oddzielić białka od żółtek6 łyżek mąki pszennej6 łyżek cukru2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliBiałka ubijamy mikserem na sztywna pianę następnie wsypujemy po łyżce cukru i ubijamy do rozpuszczenia/utarcia cukru . Do masy dodajemy żółtka i dalej ucieramy . Na koniec dodajemy przesiana mąkę razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy rózgą. Masę przelewamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą .Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 170 stopni z termoobiegiem około 30-40 minut do suchego patyczka.Gdy biszkopt wystygnie wycinamy kształt torcika ringiem lub foremką do wycinania o średnicy 6 cm.MASA JAGODOWA50 ml śmietany kremówki2 łyżki cukru pudrupół szklanki jagód świeżych lub mrożonychesencja waniliowa1 łyżka żelatynyJagody blendujemy, żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody , śmietanę ubijamy z cukrem na koniec dodając jagody i przestygniętą żelatynę delikatnie mieszając . Gotową masą dekorujemy torcik.DODATKOWOkilka sztuk truskawek do dekoracji torcikastarta czekolada do posypania i dekoracji talerzazblendowane truskawki do dekoracji talerzaPo wykrojeniu okrągłego torcika dzielimy go na dwie części na jednej kładziemy krem jagodowy , następnie biszkopt znów krem i górną część biszkoptu dekorujemy resztą kremu , truskawkami oraz czekoladą .Smacznego :)