ßßß
Składniki na około 12-15 kotletów.- filet piersi z kurczaka - 60 dag- 30 dag żółtego sera w kawałku- 2 jaja- 3 łyżki mąki ziemniaczanej- majonez 3-4 łyżki- oliwa z oliwek do smażenia- sól, pieprz, ostra i słodka papryka jako przyprawyWykonanie:Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, nie musi być bardzo drobna. Żółty ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jaja roztrzepać widelcem. Składniki te umieścić w naczyniu, dołożyć majonez, mąkę ziemniaczaną i wszystko bardzo dokładnie połączyć, całość powinna mieć konsystencję dość gęstą (zdjęcie poniżej). Doprawić do smaku przyprawami, można też dodać swoje ulubione zioła by pogłębić smak kotletów.Na patelni teflonowej, lub innej o nie przywierającej powłoce ( ja używam takiej do smażenia naleśników), rozgrzać tłuszcz i łyżką nakładać masę, podobnie jak w przypadku racuchów, po trzy na jeden rzut. Rumienić na złoty kolor najpierw z jednej strony, następnie z drugiej. Wykładać na papierowy ręcznik by osuszyć kotlety z nadmiaru tłuszczu.I gotowe!Smacznego!