Wykonanie
Chrupiąca, w optymistycznych kolorach, a przede wszystkim błyskawiczna - w sam raz, w przypadku przedłużającej się niemocy twórczej i życia w ciągłym niedoczasie... ;)
składniki na 2 porcje250 g
bobukilka
brokułowych różyczek1/2 pęczka dzikich
szparagówdobrej jakości
oliwasól morskaew.
pieprz,
papryka2
jajkaBób podgotować około 8-10 minut w lekko osolonej wodzie, następnie obrać.
Brokuły i
szparagi sparzyć wrzątkiem. Przełożyć na talerze, skropić
oliwą i oprószyć
solą (ew.
przyprawami). Podać z
jajkiem sadzonym (myślę, że
jajka w koszulkach też sprawdziłyby się świetnie).Smacznego!
***Jeśli danie będzie podane w ramach obiadu, polecam dodać też
młode ziemniaczki i
marchewkę. :)