Przepis podpatrzony, tradycyjnie, u Majanki . :) Zrobiłam z podwójnej porcji i wyszła ich nieprzyzwoita ilość, obczęstowani zostali wszyscy dookoła. Smakowały. ;)2 1/2 szklanki mąki pszennej2/3 szklanki białego cukru1/3 szklanki brązowego cukru2 jajkaszklanka kefiru (dałam maślankę)100 g masłałyżeczka proszku do pieczeniałyżeczka sody oczyszczonejszczypta soliszklanka pokrojonych w kostkę jabłekcynamonSypkie składniki połączyć (prócz cynamonu). Jabłka wymieszać z cynamonem. Masło stopić i ostudzić. Następnie ostudzone masło wymieszać dokładnie z jajkami i maślanką. Miksturę dodać do składników suchych i wymieszać niezbyt starannie widelcem, tak by się połączyły. Dodać jabłka. Ponownie wymieszać. Porcje ciasta nakładać do foremek do 2/3 wysokości foremki.Piec ok. 25-30 min. w temperaturze 180 stopni.Smacznego!