ßßß
Składniki (1 porcja)2 jajkaGarść pomidorków koktajlowych2 gałązki świeżej bazyliiGarść startego cheddaraKawałek masłaOliwaSól, pieprzPrzygotowaniePomidorki pokrój na połówki.Wbij do miski jajka, dodaj szczyptę soli i pieprzu, rozbełtaj widelcem.Rozgrzej patelnię posmarowaną oliwą, dodaj kawałek masła.Dodaj pomidorki, dopraw solą i pieprzem.Cały czas obracając pomidorki, smaż około minuty.Posyp listkami bazylii – możesz je pociąć nożyczkami wprost na patelnię.Wlej na patelnię jajka, tak, by były równo rozprowadzone.Kiedy omlet zacznie się ścinać, ale jego wierzch będzie jeszcze surowy – posyp go cheddarem.Kiedy omlet będzie gotowy zsuń go delikatnie na talerz (to najtrudniejsza część, więc ostrożnie!).Smacznego!