Wykonanie
Zalegało nam w lodówce trochę
serka mascarepone. I tak powoli już kres jego nadchodził.
Madzia więc wymyśliła, że przerobi go na jakiś sos. Pomyślała chwilę i już się brała do sosu
mascarpone z
kurczakiem. Wyszedł świetnie, taki delikatny i kremowy. A delikatna
pierś z kurczaka dopełniła smaku.
Pierś z kurczakaok. 250 g
serka mascarpone1
cebula1 ząbek
czosnkupuszka
pomidorów krojonychsuszona
bazylia (może być też świeża)
sólpieprzszczypta
cukrumąkaCebulę i
czosnek drobno siekamy i szklimy na patelni często mieszając. Pierś kroimy w kostkę, posypujemy
solą,
pieprzem i obtaczamy w
mące. Dorzucamy do duszącej się
cebuli i podsmażamy. Następnie dodajemy
pomidory. Doprawiamy
solą,
pieprzem i szczyptą
cukru. Po kilku minutach dodajemy
serek mascarpone i mieszamy aż wszystko się połączy. Doprawiamy
bazylią, gotujemy kilka minut i podajemy z
makaronem.Smacznego!
---------------------------------------------------------------------Chcesz dostawać moje przepisy prosto na e-mail? Wpisz swój adres z prawej strony w okienko "Przepisy prosto na twój e-mail!". Od tej
pory żaden przepis Ci nie umknie :)