Wykonanie
Dziś mocno zaległy przepis... Na publikację czeka ponad miesiąc i sama chętnie znów zjadłabym takie placuszki. Może jeszcze gdzieś uda się dorwać
cukinię :-)Listopad mija mi pod znakiem przestawiania i ustawiania mebli oraz ciągłego pucowania. Powoli mam już dość, ale na szczęście zbliżam się do końca. Punktem kulminacyjnym będzie szurum-burum w kuchni.Przybywa również przepisów do publikacji więc bądźcie czujni ;-)1 średnia
cukinia2
jaja4 łyżki
mąki pszennej pełnoziarnistej
sól himalajska
pieprz czarny (dużo)2 plasterki
żółtego seraczosnek niedźwiedzi
olej do smażenia
Cukinię myjemy, obieramy, wykrawamy pestki i ścieramy na tarce jarzynowej (duże oczka).
Żółty ser ścieramy na małych oczkach.
Jajka miksujemy, dodajemy
mąkę,
sól,
pieprz i
czosnek niedźwiedzi. Do ciasta dodajemy startą
cukinię oraz
żółty ser – mieszamy delikatnie przy pomocy łyżki.Smażymy nieduże placuszki do zrumienienia.SMACZNEGO :-)W listopadzie udało się też pobiegać. Co prawda złapałam lekką kontuzję nogi i aktualnie
daję jej odpocząć, ale 11.11 nie mogłam nie wziąć udziału w Biegu Niepodległości. Atmosfera była genialna i sam bieg zaliczam do bardzo udanych!