Wykonanie
Kuchnia śródziemnomorska - jak na razie najlepsza w moim mniemaniu!
Makarony w każdej postaci: jajeczny, brązowy,
nitki, farfalle, tagliatelle, spagetti!Po sprzeczce z moim Tatą na temat tego, że w lodówce jest za dużo jedzenia, postanowiłam przeczekać i dopiero dziś zabrałam się za coś bardziej czasochłonnego ;) Chociaż - to co chcę dziś zaserwować, wcale nie wymaga dużo czasu, ale na pewno więcej niż tosty :)Składniki:
makaron (wg mnie każdy dobry) tutaj akurat jajecznyPół paczki
mrożonego szpinaku250 ml
śmietanki 18%1
serek topionyok 80g
sera gorgonzola1 ząbek
czosnkupół
pomidorapieprz,
sólNa patelnię wlałam
śmietankę i dodałam
ser gorgonzola.
Wrzuciłam też
serek topiony i
szpinak...
...i
pomidor wraz z
czosnkiem. Wymieszałam całość i doprawiłam do smaku :)
W trakcie gdy całość się dusiła - przygotowałam najprostszą
sałatkę świata z:
sałaty rzymskiej i
pomidorków cherry polanych
oliwą z oliwek z
pieprzem i
solą :)
Pamiętamy oczywiście o
makaronie (wstawiamy
wodę na samym początku), osolonym, z dodatkiem
oliwy z oliwek :)
Makaron oczywiście odcedzamy i gotowy nakładamy na talerz, polewamy sosem!
Polecam do całości - lampkę białego
półwytrawnego wina!
Nic
dziwnego, że mój brat, gdy wszedł do kuchni stwierdził - "mmm co ja paczę?"P.S. A teraz wracam do przerabiania moich starych dżinsów na krótkie spodenki, bo przy takim upale, krótkich o wiele za mało! ;)Smacznego!