Wykonanie
Bardzo szybki przepis na omlet jajeczny z podsmażonymi warzywami. Nie jest to kulinarne arcydzieło, jednak gdy nie chce Wam się przedzierać przez śniegi po świeże
pieczywo jest to idealne rozwiązanie na śniadanie dla dwóch osób.Składniki :- 5
jajek,- 1
czerwona papryka,- 1
czerwona cebula,- posiekana
pietruszka,- posiekany
szczypiorek,- 3 duże łyżki
mąki pełnoziarnistej,- pokrojony w kostkę
pomidor,-
kiełki lub inne ulubione dodatki - ja dodałam
kiełki Adzuki,-
oliwa,- płaska łyżka
soli i
pieprzu ziołowego.
Krok 1:
Cebulkę zeszklić na
oliwie, dodać pokrojoną w kostkę
paprykę i
pomidora.
Jajka mieszamy z
solą,
pieprzem i
mąką.Krok 2: Podsmażone warzywa zalewamy
jajkami, dosypujemy
kiełki,
szczypiorek i
pietruszkę, mieszamy.Krok 3: Czekamy ok. 5 minut aż omlet stężeje. Przewracamy omlet na talerz, ewentualnie polewamy
sosem czosnkowym lub po prostu
keczupem.Zapraszam na: FANPAGE !