Wykonanie
Dzisiaj zapraszam na kolejną pastę do
chlebka idealną na śniadanie czy kolację. Takie domowe przysmaki, to coś nieporównywalnego z najlepszą kupną pastą czy
wędliną. Ważne jest też to, ze wiem co jem.
Skład niki:1
udko kurczaka z rosołu2
jajka100 g
ostrego sera żółtegomały kawałeczek
papryczki chiligarść
szczypiorku1/2 garści świeżego
tymianku2-3 łyżki
majonezusól i
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:Udko obrać ze skóry i rozdrobnić
mięso na drobne piórka. Dodać ugotowane, pokrojone w drobną kosteczkę
jajka, starty na tarce
żółty ser, pokrojone drobno
zioła i papryczkę. Dodać
majonez,
sól i
pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na 20-30 minut, aby smaki się połączyły.
Podawać na
pieczywie. Smacznego.