Wykonanie
Szybka i łatwa przekąska z
ciasta francuskiego. Możemy zrobić przed sama imprezą. Wystarczy jeden lub dwa płaty gotowego ciasta. Trochę
sera i wkład własny. Spirale doskonale smakują popijane barszczykiem lub najzwyczajniej bez niczego. Można podawać na zimno lub jeszcze gorące. Do tego polecam sos, przepis TU
SKŁADNIKI2 płaty
ciasta francuskiego30 dag
sera mozzarella ( stary)
jajko do smarowaniaWYKONANIEPłat ciasta dzielimy na połowę , a następnie na prostokąty, Posypujemy
startym serem.
Łapiemy prostokąt z jednej i drugiej strony skręcamy. Spiralki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Możemy posmarować
jajkiem. Pieczemy ok. 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Tutaj inne dania z
ciasta francuskiego:
Ciasto francuskie z
salamiŚlimaczki z pestoGniazdka z
szynką i
parówkamiPrzekąska z
salamiMielone w cieście francuskimSMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.