ßßß
SKŁADNIKIparówki (u mnie z szynki)żółty ser w plastrach - sztuk tyle co parówekopakowanie ciasta francuskiego(wystarczy do ok. 10 parówek)papryka słodka1 jajko
PRZYGOTOWANIECiasto francuskie kroimy wzdłuż na paski o szerokości około 2 cm.Plasterki sera posypujemy słodką papryką. Owijamy parówki serem (dłuższym bokiem i papryką do parówek), a następnie paskami ciasta.Ja zostawiam końce parówek nieowinięte-fajnie wyglądają i super się przypiekają. Ciasto lekko dociskamy.
Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni i pieczemy około 20 minut, aż ciasto się ładnie zarumieni.Podajemy z keczupem , sosem czosnkowym lub innym ulubionym.
Możemy pokroić parówki w krążki i podawać jako zimną przekąskę.
Smacznego :)