ßßß Cookit - przepis na Parówki zawijane w cieście francuskim

Parówki zawijane w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Szybka, bezproblemowa przekąska dla każdego. Generalnie ciasto francuskie jest bardzo wdzięcznym tematem kulinarnych eksperymentów. Cokolwiek nie zawiniesz ;) czy słodkie czy kwaśne, mięsne lub z nabiałem i tak smakuje świetnie. Niestety należy pamiętać, że to ciasto jest bardzo kaloryczne ;)
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
4 parówki z szynki
8 plasterków sera żółtego
Przyprawy:
Papryka słodka
Bazylia
Oregano
Ciasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia i kroimy na 8 kawałków. Parówki przekrawamy na pół. Na środek każdego kawałka ciasta, po skosie układamy plasterek sera i kawałek parówki. Całość zawijamy dokładnie sklejając ciasto. Posypujemy po wierzchu przyprawami.
Tak przygotowane zawijasy wkładamy do piekarnika na 15-20 min przy temperaturze 220 st (lub tak jak jest na opakowaniu :))
Smacznego!
Źródło:http://zwkladka.blogspot.com/2013/03/parowki-zawijane-w-ciescie-francuskim.html