Wykonanie
Szybka, bezproblemowa przekąska dla każdego. Generalnie
ciasto francuskie jest bardzo wdzięcznym tematem kulinarnych eksperymentów. Cokolwiek nie zawiniesz ;) czy słodkie czy kwaśne,
mięsne lub z
nabiałem i tak smakuje świetnie. Niestety należy pamiętać, że to ciasto jest bardzo kaloryczne ;)
Składniki:1 opakowanie
ciasta francuskiego4
parówki z
szynki8 plasterków
sera żółtegoPrzyprawy:
Papryka słodkaBazyliaOreganoCiasto francuskie rozkładamy na papierze do pieczenia i kroimy na 8 kawałków.
Parówki przekrawamy na pół. Na środek każdego kawałka ciasta, po skosie układamy plasterek
sera i kawałek
parówki. Całość zawijamy dokładnie sklejając ciasto. Posypujemy po wierzchu
przyprawami.Tak przygotowane zawijasy wkładamy do piekarnika na 15-20 min przy temperaturze 220 st (lub tak jak jest na opakowaniu :))Smacznego!