ßßß Cookit - przepis na Parówki zapiekane w cieście francuskim

Parówki zapiekane w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Szybkie, smaczne danie przekąskowe i fajnie się prezentuje na talerzu. Polecam parówkożercom, choć można wykorzystć tu również ulubioną cienką kiełbasę.
Składniki:
1 opakowanie świeżego ciasta francuskiego 250 g
6 dobrej jakości parówek( u mnie wiedeńskie)
6 plasterków żółtego sera
kilka listków świeżej bazylii
słodka papryka w proszku
Sposób przygotowania:
Ciasto rozwinąć, podzielić na 6 części o długości parówki.Na wierzchu każdego kawałka ułożyć po plasterku sera i parówkę, posypać drobno pokrojoną bazylią. Zwinąć w rulon i postępować zgodnie z instrukcją na zdjęciu.
Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym na 200 stopni C przez około 15 minut.Podawać gorące z ketchupem. Smacznego!
Źródło:http://gosiazwrocka.blogspot.com/2014/11/parowki-zapiekane-w-ciescie-francuskim.html