Wykonanie
Szybkie, smaczne danie przekąskowe i fajnie się prezentuje na talerzu. Polecam parówkożercom, choć można wykorzystć tu również ulubioną
cienką kiełbasę.
Składniki:1 opakowanie świeżego
ciasta francuskiego 250 g6 dobrej jakości
parówek( u mnie wiedeńskie)6 plasterków
żółtego serakilka listków świeżej
bazyliisłodka papryka w proszku
Sposób przygotowania:Ciasto rozwinąć, podzielić na 6 części o długości
parówki.Na wierzchu każdego kawałka ułożyć po plasterku
sera i
parówkę, posypać drobno pokrojoną
bazylią. Zwinąć w rulon i postępować zgodnie z instrukcją na zdjęciu.
Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w piekarniku z termoobiegiem nagrzanym na 200 stopni C przez około 15 minut.Podawać gorące z
ketchupem. Smacznego!