Lista zakupów dla 2 osób:2 udka z kaczki (każde po 350 g)1 łyżka soku z cytrynysól, pieprz2 łyżki masła klarowanego1/2 szklanki bulionu1/3 szklanki czerwonego winatymianek, szczypta cukru150 g pieczarek25 g boczku wędzonego10 kasztanów surowych (lub już ugotowanych)Jeżeli kupicie surowe kasztany to skorupkę każdego należy naciąć na górze na krzyż. W niewielkim garnku zagotować wodę, wrzucić kasztany i gotować ok. 15-20 min. aż łupki się rozchylą. Odcedzić i jeszcze ciepłe obrać.Boczek pokroić w małą kostkę i zrumienić na suchej patelni. Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki.Udka skropić sokiem z cytryny, posolić i popieprzyć z każdej strony.W rondlu rozgrzać masło klarowane, obsmażyć udka na rumiano z obu stron. Podlać bulionem i winem. Oprószyć tymiankiem. Dodać szczyptę cukru. Przykryć i dusić ok. 1 godz. Po tym czasie dorzucić boczek, pieczarki i obrane, ugotowane kasztany. Przykryć i dusić jeszcze ok. 20-30 min.Podałam z pieczonymi ziemniakami i sałatą.Smacznego :)