ßßß
Do przygotowania tej prostej i pysznej potrawy potrzebujemy dowolnej ilości jajek, wodę z odrobiną octu i kilka plasterków sera pleśniowego.
Zagotowujemy w garze wodę i pod koniec dodajemy octu.Jaja delikatnie rozbijamy, tak aby nie uszkodzić żółtka i energicznie wlewamy do gotującej wody. Zaraz po wrzuceniu jaja musimy delikatnie poruszyć wodą wokół niego aby nie przywarło do dna.
Po około 3 – 3.5 minutach wyjmujemy jajka na sitko i chwilę odsączamy z wody aby nie mieć posmaku octu w ustach.
Prawie gotowe…Dla chętnych można położyć na ciepłych jajach odrobinę sera pleśniowego. Ja wybrałem lazur złocisty.
SMACZNEGO !!!DANIA Z MIĘSA (32)DANIA Z RYB (4)INNE (5)KUCHNIA INDYJSKA (7)MAKARONY (5)NA SŁODKO (11)PIZZA (1)PRZETWORY (2)PRZYSTAWKI (7)SERY (3)ŚNIADANIA (7)WĘDZENIE (1)WEGETARIAŃSKIE (5)ZUPY (7)FotoGoto na FacebookuWYBRANE ZDJĘCIARoy Tanck 's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better. Get this widget at roytanck.comPRENUMERATAKALENDARZKwiecień 2016P W Ś C P S N« Lut1 2 34 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 1718 19 20 21 22 23 2425 26 27 28 29 30boczek pomidory śmietana mozarella mąka groszek warzywa ryż cieciorka kurczak wołowina marchew jajka czosnek indyk mięso mielone jabłka makaron ziemniaki cebula kefir serZaprzyjaźnione stronyArt KulinariaJadłoJakub MilczarekKasia JanoskaNa kuchennym proguPrzychodniaSblogiSkworcuSzczypta KrytykiZiołowy ZakątekBANERY