ßßß
Tym razem nie będzie przepisu bo większość potrafi zrobić kanapkę z serem.W tym przypadku zajęło mi to nieco więcej czasu niż można się spodziewać.Jakieś 5 miesięcy temu kupiłem na bazarze mleko prosto od krowy i przygotowałem ser.Przygotowując materiał o produkcji sera obiecałem, że zdam relację co z tego wyjdzie … Nadszedł ten czas 🙂http://fotogoto.pl/sery/produkcja-seraSer przygotowywałem prawie cały dzień, a następnie umieściłem w lodówce gdzie dojrzewał przez ponad 4 miesiące.Ser wyszedł bardzo intensywny w smaku i zapachu przypominając nieco Goude Frico a po obeschnięciu w lodówce parmezan.Jest jednocześnie kremowy i dość tłusty co potęguje tylko doznania smakowe.Do kanapki niezbędny jest również chleb.Kilka tygodni temu przygotowałem zakwas na bazie którego powstał chleb:http://fotogoto.pl/sniadania/chleb-domowy-na-zakwasieOd rana, przez około 6 godzin chleb wyrastał a następnie został upieczony.Jak tylko wystygł, zrobiłem sobie na kolację prostą kanapkę z chleba na zakwasie i domowego sera dojrzewającego.
SMACZNEGO !!!DANIA Z MIĘSA (32)DANIA Z RYB (4)INNE (5)KUCHNIA INDYJSKA (7)MAKARONY (5)NA SŁODKO (11)PIZZA (1)PRZETWORY (2)PRZYSTAWKI (7)SERY (3)ŚNIADANIA (7)WĘDZENIE (1)WEGETARIAŃSKIE (5)ZUPY (7)FotoGoto na FacebookuWYBRANE ZDJĘCIARoy Tanck 's Flickr Widget requires Flash Player 9 or better. Get this widget at roytanck.comPRENUMERATAKALENDARZKwiecień 2016P W Ś C P S N« Lut1 2 34 5 6 7 8 9 1011 12 13 14 15 16 1718 19 20 21 22 23 2425 26 27 28 29 30ser warzywa boczek marchew ryż cieciorka pomidory kurczak ziemniaki cebula indyk mąka śmietana jabłka mięso mielone kefir wołowina mozarella czosnek makaron groszek jajkaZaprzyjaźnione stronyArt KulinariaJadłoJakub MilczarekKasia JanoskaNa kuchennym proguPrzychodniaSblogiSkworcuSzczypta KrytykiZiołowy ZakątekBANERY