ßßß Cookit - przepis na Naleśniki z kiełkami

Naleśniki z kiełkami

nazwa

Wykonanie

Każdego roku od wczesnej jesieni
aż do późnej wiosny uprawiam
kiełki. Bardzo je lubimy i dodajemy
niemal do wszystkiego. Ogromną
radość sprawia mi wysiewanie nasion i obserwowanie jak wzrastają.
Przygotowałam dziś słoneczne, lekkie,
pachnące nadchodzącą wiosną naleśniki z twarożkiem, serkiem mascarpone i dużą ilością chrupiących kiełków. Pycha.
Naleśniki: 2,5 szklanki mąki pszennej,
3 jajka, 1,5 szklanki mleka, 1,5 szklanki
wody, chlust oleju, szczypta soli.
Wszystkie składniki połączyłam używając miksera. Odstawiłam na pół godziny, by ciasto
odpoczęło. Porcjami wlewałam na suchą, gorącą patelnię, smażyłam cienkie naleśniki.
Farsz: 300 g półtłustego twarogu, 250 g serka mascarpone, sól, pieprz, kiełki pszenicy,
rzodkiewki i soczewicy (ilość wedle uznania), kilka świeżych rzodkiewek, ząbek czosnku.
Twaróg wymieszałam z mascarpone, doprawiłam przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku,
pokrojoną w kostkę rzodkiewką, solą i pieprzem. Masą posmarowałam naleśniki, obłożyłam
kiełkami pszenicy i rzodkiewki, zwinęłam w rulon. Przekroiłam, ułożyłam na talerzach, przybrałam
rzodkiewką i kiełkami soczewicy.
Bardzo smacznie polecam życząc wszystkim pięknego, radosnego dnia :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2013/03/nalesniki-z-kiekami.html