Niedawno prezentowałampyszną potrawę kuchniwłoskiej, pasta patate.Dziś zachęcamdo skosztowania równiesmakowitego daniapasta fagioli - czyli makaron z fasolą, dla mnie rewelacja.Zawsze odczuwam niedosyt i obiecuję sama sobie częściejją przyrządzać.Na sporym chluście oliwypodsmażyłam dwa ząbkiczosnku, dodałam puszkę białej fasoli i trzy szklanki wołowego rosołu.Doprawiłam gałązkami natki pietruszki, papryczką peperoni i solą.Gotowałam kilkanaście minut, po czym wyjęłam natkę i czosnek.Dodałam dwie łyżki przecieru pomidorowego i dwa nieduże malinowepomidory pokrojone w kostkę.W osobnym garnku ugotowałam al dente drobny makaron.Połączyłam go z fasolową zupą.Rozlałam do kokilek, do każdej porcji włożyłam łyżkę sera gorgonzola,posypałam natką pietruszki.Gorgonzolę można zastąpić tartym parmezanem.Bardzo smacznie polecam.Buon Appetito :)