Wykonanie
To chyba najbardziej znany i popularny sposóbprzyrządzania włoskiej pasty.Uwielbiam to danie.Wspaniały aromat
czosnku i
natki pietruszki połączony z odrobiną pikantności.Dzieło wieńczy najlepszejjakości
oliwa pachnącasłońcem, wiatrem, wolnością i wiecznie zieloną trawą.Jedną podłużną
czerwoną paprykępokroiłam drobno, lekko podsmażyłam na
oliwie.Dodałam 4-5 posiekanych ząbków
czosnku i dużą szczyptę
morskiej soli.Chwilę podgrzewałam. Spaghetti ugotowałam al dente, odcedziłam i od razu przełożyłam na patelnię z wonną
oliwą. Posypałam pęczkiembardzo drobno pokrojonej
natki pietruszki, wymieszałam.Artystycznie ułożyłam na talerzach, ozdobiłam listkami
bazylii.Zachęcam do spróbowania.
Buon Appetito :)