Wykonanie
Kilkanaście dużych,
suszonych brzoskwiń,zalałam wrzącą
wodą i moczyłam dwie godziny.Przygotowałam farsz:
mielone mięso wołowo-wieprzowe,dwa
jajka, pęczek
natki,pęczek
kolendry, kilka listków
mięty,5 łyżek ugotowanego
ryżu,dwie łyżki
sosu worcestershire,
czerwony pieprz,odrobina
soli i łyżka
śliwkowych powideł.Dokładnie
wyrobiłam mięso.
Morele osuszyłam, w każdej zrobiłam kieszonkę i wypełniłam mięsnym farszem.Pakuneczki ułożyłam na głębokiej patelni, zalałam
wodą, w której moczyły się
brzoskwinie, doprawiłam połową
kostki rosołowej i łyżką
cynamonu.Na bardzo małym ogniu, pod przykryciem dusiłam około 30 minut.Fantastyczna przekąska. Można ją serwować na ciepło i na zimno.Polecam :)