ßßß
            
        
Składniki:3 kolby kukurydzy3 łyżki masła1/2 pęczka kolendry1/2 papryczki jalapenio*1 limonka – skórka + sokewentualnie trochę żółtego serasól*można użyć też innej papryczki, np jednej papryczki chilli.Przygotowanie:Piekarnik nastawić na 180 stopni.Kukurydze obrać z liści.W rondelku roztopić masło, dodać posiekane bardzo drobno jalapenio oraz posiekaną drobno kolendrę (można zostawić kilka listków do dekoracji).Limonkę sparzyć i zetrzeć z niej skórkę. Dodać do masła.Dosolić do smaku.Kukurydze ułożyć osobno na kawałkach folii aluminiowej, oblać masłem z przyprawami i szczelnie zawinąć.Wstawić do piekarnika i piec około 25 – 30 minut, aż będzie miękka. Możemy również zrobić ją w taki sposób na grillu.Upieczoną kukurydzę skrapiamy sokiem z limonki, dekorujemy kolendrą i ewentualnie posypujemy odrobina startego żółtego sera.