Wykonanie
Share the post "Zupa krem z
cukinii z
serem Brie / Courgette and
Brie soup"Dziś przedstawiam przepis na pyszną zupę krem z
cukinii i
sera Brie. Wbrew pozorom jest to doskonałe połączenie smakowe, a dzięki serowi
Brie, zupa jest wyjątkowo delikatna i kremowa. Zupa ta jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu, a biorąc pod uwagę to, że na
cukinię mamy właśnie sezon – także mało kosztowna. Polecam!Scroll down for recipe in English

(6 porcji)Składniki:2 duże
pory, umyte i pokrojone w plastry50 g
masła750 g (około 3)
cukinii, pokrojonych w plastry2 średnie
ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę1 litr
bulionu drobiowego lub warzywnego80 g
sera Brie, pokrojonego w plastryPrzygotowanie:W większym garnku rozpuść na średnim ogniu
masło i podsmaż na nim
pory do miękkości. Następnie dodaj
cukinię,
ziemniaki, wlej
bulion i gotuj przez około 20 minut, aż warzywa staną się miękkie.Po tym czasie dodaj
Brie i gotuj kolejne kilka minut, aż
ser zacznie się rozpuszczać. Teraz zdejmij zupę z ognia i zmiksuj blenderem do uzyskania jednolitego kremu.Postaw ponownie na ogniu, zagotuj, dopraw do smaku
solą i
pieprzem i podawaj.Smacznego!

English versionCourgette and
brie soup(6 servings)Ingredients:2 large leeks, washed and sliced50 g butter750g (about 3) courgettes, sliced2 medium sized potatoes, peeled and cubed1 litre chicken or vegetable stock80 g
Brie, slicedPreparation:Sauté the sliced leeks in the butter until soft. Add the courgettes, potatoes and stock and simmer for approximately 20 minutes or until the vegetables are soft.Add the
brie and simmer for a further couple of minutes just to soften the cheese. Remove from the heat and pureé the mixture until smooth.Heat through, check for seasoning and
serve.Enjoy!

Share the post "Zupa krem z
cukinii z
serem Brie / Courgette and
Brie soup"



