Wykonanie
Pomarańczową barwę nadała zupie
marchewka.Ta zupa jest na ciepło, ale zrobię jeszcze chłodnik z
cukinii :) Obie zupy to szał smakowy jest! :)
Składniki:1
cukinia2
ziemniaki1
marchew1 łyżka posiekanej
natki pietruszki1 łyżka
masła1/2 litra
bulionu drobiowegook. 10 cm
porasólpieprzBulion mocno podgrzewamy. Można również zagotować, ale zaraz po zagotowaniu wyłączamy gazWszystkie warzywa obieramy, myjemy i kroimy w kostkę.
Pora kroimy w półplasterki
W garnku, w którym będzie się gotowała zupa, rozgrzewamy łyżkę
masła i wrzucamy pokrojone warzywa. Dusimy ok. 4-5 minut często mieszając. Następnie zalewamy
bulionem, solimy i dodajemy
pieprz - gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż warzywa będą miękkieNastępnie całość blendujemy na jednolity krem i posypujemy z wierzchu posiekaną
natką pietruszki. Można również podać z prażonym
słonecznikiem lub grzankami
Na zdrowie! :)