ßßß

Przygotowanie:Mięso umyć,osuszyć,pokroić w plastry.Każdy kawałek rozbić dokładnie tłuczkiem(uważając by nie podziurawić mięsa),oprószyć solą i pieprzem z obu stron.Plastry boczku przekroić na pół.Ogórki w cztery słupki ,paprykę w cienki paseczki,cebulę w piórka.Każdy kawałek mięsa nasmarować łyżeczką chrzanu oraz musztardy.Na każdy plaster mięsa położyć kawałek boczku,po dwa słupki ogórków,paseczki papryki oraz piórka cebuli.Zwijać roladki.Najpierw krótsze boki do środka a następnie w rulon.Mięso związać nitką lub z czepić wykałaczkami.Na patelni rozgrzać olej,smażyć roladki do uzyskania brązowego koloru z każdej strony.Zawartość patelni (wraz z tłuszczem)przełożyć do garnka,zalać wodą.Dusić ok.30 min.W między czasie sos doprawić.Chwilkę przed końcem duszenia śmietanę połączyć z mąką oraz chochla gorącego sosu-przelać do garnka ,wymieszać.SmacznegoPost navigation← Całkiem inne kotlety mielone.Lekko kwaśne dzięki kapuście i mocno czosnkowe, ze smakiem jesiennych grzybów.Makaron z lat szkolnych stołówek.Posty i szybki w przygotowaniu a jaki pyszny.Czasem parówki zastępowała kiełbasa,wszystkie dzieciaki się nim zajadły. →